Web Analytics Made Easy - Statcounter

اصفهان-تیر ماه سال گذشته که یک بار دیگر موضوع حقابه کشاورزان شرق و غرب اصفهان منجر به تجمعات فراوان شد محسن مهر علیزاده استاندار سابق اصفهان با حضور در جمع کشاورزان برخوار ادعا کرد: بر روی بسیاری از تپه ها در استان چهارمحال و بختیاری باغ احداث شده و سالانه حدود ۲۰۰ میلیون متر مکعب آب بصورت غیر قانونی به این باغ ها پمپاژ شود

قدس آنلاین-گروه استان ها:  «بُرخوار» یکی از قدیمی ترین مناطق ایران و البته در زمره شهرستان‌های تازه تأسیس استان اصفهان است که در سال ۱۳۸۶ از شهرستان برخوار و میمه که اکنون شاهین شهر و میمه خوانده می شود جدا شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گفتنی است با تنش های آبی که در چند سال گذشته برای زاینده رود ایجاد شد بسیاری از مردم این منطقه با مشکل جدی کمبود آب مواجه شدند.

نبود آب شرب و کشاورزی مردم را بر آن داشت تا مدیرعامل شرکت منابع آب کشور برای بازدید از شهرهای شاهین‌شهر، گرگاب، سین، دستگرد، خورزوق، دولت‌آباد، شاپورآباد و حبیب‌آباد بکشانند تا از نزدیک با مشکلات مردم این منطقه اشنا شود تا بلکه برای آن ها کاری انجام دهد.

آب شهرهای یاد شده که از طرح آب اصفهان بزرگ تامین می‌شود بیش از ۷ سال است که کمبود و قطعی های مکرر همراه است .

گفتنی است حوضه زاینده رود از دو استان اصفهان و چهارمحال و بختیاری تشکیل شده که ۹۳ درصد از مساحت و ۹۸ درصد از جمعیت زیر پوشش این حوضه در اصفهان و هفت درصد از مساحت و ۲ درصد از جمعیت زیر پوشش آن در استان چهار محال و بختیاری قرار دارد.

رد پای کشاورزان چهار محال در کم آبی

تیر ماه سال گذشته که یک بار دیگر موضوع حقابه کشاورزان شرق و غرب اصفهان منجر به تجمعات فراوان شد محسن مهر علیزاده استاندار سابق اصفهان با حضور در جمع کشاورزان برخوار ادعا کرد: بر روی بسیاری از تپه ها در استان چهارمحال و بختیاری باغ احداث شده و سالانه حدود ۲۰۰ میلیون متر مکعب آب بصورت غیر قانونی به این باغ ها پمپاژ شود.

مهرعلیزاده با اشاره به اینکه ۴۰ درصد آب رودخانه در مسیرهای فرعی گُم می شود کمبود آب یک موضوع فرا منطقه ای خواند و گفت: ه جای دعواهای بچگانه برسرانتقال آب بین شرق، غرب وشمال استان اصفهان، باید به دنبال اصلاح الگوی کشت متناسب با کم‌آبی باشیم.
وی بیان کرد: در حالی که با ۶۰ میلیون متر مکعب آب می توان مشکلات کشاورزان را حل کرد اما متاسفانه  ۱۳۰میلیون مترمکعب پساب در استان هدر می رود.

یک بام و دو هوا

این در حالی است که نماینده مردم شاهین‌شهر و میمه و برخوار در مجلس شورای اسلامی  با انتقاد از سیاست یک بام و دو هوای وزارت نیرو در همین راستا عنوان می کند: درحالی‌که دشت برخوار بدترین وضعیت تأمین آب را در بین دشت‌های کشاورزی این استان دارد، ۲۵ سال است، حق آبه کشاورزان این بخش را نداده‌اند.

حسینعلی حاجی‌دلیگانی با بیان اینکه سال گذشته حق‌آبه کشاورزان غرب استان اصفهان را دادند اما به کشاورزان برخوار با یک هزار و ۶۰۰ باغات آبی تخصیص نیافت اظهار کرد: امسال هم که وضعیت آب سد زاینده‌رود بهتر شده، به کشاورزان شرق این استان حق‌آبه و حق اشتراک را باهم دادند اما به کشاورزان برخوار کم‌ترین سهم ممکن را ندادند.

وی با اشاره به این موضوع که مدیرعامل آب استان اصفهان ۳ هزار قرارداد پرداخت سهم حق‌آبه با کشاورزان برخوار امضا کرده است افزود: پس چرا سهم آب کشاورزان این دشت را نمی‌دهند؟

دوگانگی در رفتار

وی با  اعتراض به این موضوع که اگر آب هست باید به عدالت تقسیم شود و نباید بین کشاورزان  غرب و شمال اصفهان در تقسیم آب زاینده‌رود فرق گذاشت یادآور شد: وقتی برای تأمین حق‌آبه خود به وزارت نیرو مراجعه می‌کنیم، می‌گویند کلید آب در دست استاندار اصفهان است و وقتی به استانداری مراجعه می‌کنیم، پاسخ می‌دهند که برای تأمین آب به سازمان نظام صنفی مراجعه کنید.

نماینده مردم شاهین‌شهر و میمه و برخوار در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: وزارت نیرو هر وقت با نمایندگان استان خوزستان مواجه می‌شود می‌گوید، مشکل آب انتقال حوزه به حوزه تقصیر نمایندگان استان اصفهان است و هر وقت با ما (نمایندگان استان اصفهان) در مجلس گفت‌وگو می‌کند اعلام می‌کند که مشکل کمبود آب تقصیر نمایندگان استان خوزستان است.

وی با تاکید بر اینکه چرا این‌قدر تبعیض و دوگانگی وجود دارد اضافه کرد: بانک کشاورزی در حال ضبط کردن وثیقه‌های بانکی کشاورزان برخواراست و لذا وزیر نیرو چه‌کاری برای رفع مشکل کشاورزان این دشت با ۲۰۰ هزار هکتار اراضی کرده است؟

وی بیان کرد: کشاورزان با صرف میلیون‌ها تومان، شبکه‌های آبیاری نوین در اراضی خود راه‌اندازی کردند، اما به‌جای آب، هوا در لوله‌های کشاورزی جاری می‌بینند و این در حالی است که استاندار اصفهان بابت سال‌ها خلف وعده به کشاورزان دشت برخوار،  تاکنون یک ریال هم به کشاورزان این دشت خسارت پرداخت نکرده است.

نماینده مردم شاهین‌شهر و میمه و برخوار در مجلس شورای اسلامی به دوگانگی رفتارها در وزارت نیرو گریزی زد و گفت: وزیر نیرو در جلسه‌ای موافقت می‌کند که در بخش اکتشاف آب اقدام کند، از سوی دیگر معاونان وی سنگ‌اندازی می‌کنند تا سرمایه‌گذار منصرف شود.

وی عنوان کرد: وزارت نیرو با عمل نکردن به تعهدات خود در موضوع تأمین آب استان‌اصفهان، معیشت کشاورزان این استان را به بازی گرفته است

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: اصفهان کشاورزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۷۰۷۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ابتکار وزارت نیرو برای حل بحران خاموشی‌ها؛ راه‌اندازی پویش!

وزارت نیرو با راه‌اندازی پویش «با انرژی» قصد دارد مصرف‌کنندگان را به مصرف کمتر برق در آستانه فصل تابستان ترغیب کند. این پویش در حالی راه‌اندازی شده که هرساله در فصل تابستان به دلیل مصرف زیاد برق، کشور با قطعی‌های پیاپی برق روبه‌رو می‌شود.

به گزارش تجارت نیوز، اکنون این پرسش مطرح است که آیا در سال‌های گذشته صرفاً به دلیل نبود کمپین، کشور به‌ویژه صنایع در تابستان‌ها در خاموشی فرو می‌رفتند؟ آیا در حال حاضر وزارت نیرو در کنار راه‌اندازی کمپین، اقدامات دیگر ازجمله جذب سرمایه‌گذار را در این زمینه انجام داده است صرفاً قرار است با به‌کارگیری سلبریتی‌ها و صرف هزینه‌های بی‌مورد از آن‌ها استفاده تبلیغاتی کند؟

چنان‌که امروز آیین رونمایی از کمپین «با انرژی» در محل پردیس سینمایی ملت با حضور مدیرعامل توانیر و برخی چهره‌های فرهنگی و ورزشی برگزار شد.

در حاشیه این مراسم، مصطفی رجبی‌مشهدی، مدیرعامل توانیر، در جمع خبرنگاران درباره هدف از برگزاری این کمپین گفت: یکی از شاخص‌های مصرف، شدت مصرف انرژی در کشور است. این شاخص تقریباً در کشور ایران سه برابر متوسط جهانی است. همیشه نیازمند این هستیم که بهینه مصرف کنیم؛ زیرا تقاضا‌های جدیدی به شبکه اضافه شده و نیاز‌ها افزایش پیدا می‌کند.

او افزود: مشترکانی هستند که بیش از ۸۰ درصد تعداد مشترکان کشور را تشکیل می‌دهند و ۵۰ درصد برق اوج مصرف را آن قشر را استفاده می‌کنند. با این کمپین تلاش می‌شود آن‌ها به صرفه‌جویی تشویق شوند. از همین رو هم جایزه و پاداش صرفه‌جویی در دستور کار قرار می‌گیرد.

رجبی‌مشهدی ادامه داد: جایزه‌های متنوعی برای افرادی که مصرف خود را کاهش می‌دهند پیش‌بینی شده است. بیش از ۸۰ میلیون جایزه به کسانی که در کاهش مصرف فعال هستند و مستمراً در این حوزه فعالیت دارند، اهدا خواهد شد.

او ادامه داد: با این کار مشترکان هم برق پایدار دریافت می‌کنند و هم به تامین انرژی بیشتر برای بخش صنایع و کشاورزی کمک می‌کنند. تلاش می‌شود که اقصی نقاط کشور چه در بخش‌هایی که بسیار گرم هستند و چه در بخش‌هایی نظیر بیمارستان‌ها و دیگر بخش‌های خدماتی، تامین انرژی مناسبی داشته باشند.

امکان دریافت چندین نوبت جایزه

مدیرعامل توانیر در پاسخ به این سوال که با وجود ۶۰ مشترک برق چرا ۸۰ میلیون جایزه در نظر گرفته شده است یادآور شد: حدود ۴۲ میلیون مشترک در صنعت برق وجود دارد که از این تعداد ۳۲ میلیون مشترک خانگی هستند. مشترکان خانگی و تجاری که کاهش مصرف برق داشته باشند، به صورت هفتگی در ۲۱ هفته برگزاری پویش، با کاهش مصرف می‌توانند به صورت امتیازی از جوایزی که پیش‌بینی شده است بهره‌مند شوند.

او ادامه داد: کسانی هستند که می‌توانند چندین بار از این جوایز بهره‌مند شوند و محدودیتی در تعداد جوایز هر مشترک نیست. پیش‌بینی می‌شود کسانی که ۱۵ درصد در بخش خانگی و تجاری کاهش مصرف دهند، از جوایز نفیسی مانند خودرو یا ... به صورت قرعه‌کشی برخوردار شوند.

رجبی مشهدی درباره محل تامین اعتبار برای خرید جوایز گفت: سال گذشته ۴۰ درصد مشترکان خانگی در این طرح مشارکت کردند. امید داریم که امسال با افزایش تعداد مشترکان، انرژی بیشتر را به بخش مولد کشور تحویل دهیم. منابع مورد نیاز برای خرید جوایز از طریق صنایع انرژی بر کشور تامین خواهد شد و مشکلی در تامین اعتبارات نیست. همچنین منابع داخلی داریم و بودجه آن متناسب با میزان مشارکت مردم در این پویش است.

او گفت: این پویش از ابتدای خرداد تا پایان شهریور (حدود چهار ماه) که دوره گرم سال است برگزار می‌شود و اطلاع‌رسانی بیشتر از طریق پویش با انرژی انجام خواهد شد.

انتظار حل شدن بحران برق با درخواست از مصرف‌کنندگان

پویش «با انرژی» از مصرف‌کنندگان انتظار دارد از اواسط اردیبهشت‌ماه تا پایان شهریورماه با زیر نظر داشتن روند مصرف برق خود و کاهش آن، از بحران کمبود برق در تابستان جلوگیری شود. پویش «با انرژی» با هدف تشویق مردم به رعایت مدیریت مصرف آغاز شده و قرار است راهکار‌های مدیریت مصرف را به مصرف‌کنندگان آموزش دهد.

حال راه‌اندازی این پویش و اظهارات مدیرعامل توانیر حاکی از آن است که باز هم قرار است انگشت اتهام خاموشی‌ها به سمت مردم نشانه رود و مدیریت برق از طریق مصرف صورت بگیرد. این در حالی است که طی سال‌های گذشته هم چنین سیاستی وجود داشت و هیچ‌گاه نتیجه‌بخش نبود.

ناترازی روزانه برق در تابستان سال گذشته به حدود ۱۰ هزار مگاوات رسیده بوده است. هرساله صنایع و تولیدکنندگان پس از تحمل زمستان بدون گاز و مواجهه با تعطیلی‌های پیایی، تابستان را بدون برق سپری می‌کنند.

دولت در لایحه برنامه هفتم توسعه، رشد ۴.۵ درصدی مصرف برق در هر سال را پیش‌بینی کرده است. به دنبال این پیش‌بینی صنعت برق ایران نیازمند احداث سالانه پنج هزار مگاوات نیروگاه و توسعه انتقال و توزیع نیروی برق است که تحقق آن بدون سرمایه‌گذاری سالانه پنج میلیارد دلاری امکان‌پذیر نیست.

با وجود این، بدون افزایش سرمایه‌گذاری و احداث نیروگاه‌ها برای تولید برق مورد نیاز، انتظار از مصرف‌کنندگان خرد کماکان ادامه دارد. طبیعتاً کاهش مصرف برق افراد جامعه اتفاق خوبی است و باعث کاهش هدررفت این منبع خواهد شد؛ اما نکته مهم این است که مصرف‌کنندگان تاثیر محدودی بر بازار برق ایران دارند. احداث نکردن نیروگاه‌ها، عدم سرمایه‌گذاری مورد نیاز در صنعت برق و در عین حال تعطیلی نیروگاه‌ها بحران برق را بیش از پیش دچار مشکل کرده است.

شایان ذکر است طرح‌های تشویقی و واگذاری بحران به مصرف‌کنندگان و عدم پذیرش مسئولیت وزرا در قبال بحران برق، منجر به حل بحران نمی‌شود. واگذاری حل بحران‌ها به مصرف‌کنندگان و سلب مسئولیت قانون‌گذاران، از رویکرد‌های مهم اتخاذشده در چندین سال گذشته است.

دیگر خبرها

  • ابتکار وزارت نیرو برای حل بحران خاموشی‌ها؛ راه‌اندازی پویش!
  • همایش نمایش اسب‌های اصیل ایرانی در دستگرد برخوار
  • اطلاعیه قطعی گاز در برخی از مناطق برخوار و کاشان
  • تخصیص ۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار به ایمن‌سازی نقاط حادثه‌خیز
  • آخرین حلقه نیروگاه‌سازی کشور تکمیل شد
  • خبر خوش وزیر نیرو/ صنعت نیروگاهی ایران خودکفا شد
  • بررسی مشکلات اتباع شهرستان برخوار 
  • مشکل تأمین برق ناشی از ناترازی درآمد و هزینه‌های شرکت برق است
  • قیمت دو برابری کالا‌های اساسی با جود تخصیص ارز ترجیحی
  • این ۱۰۰ شرکت سال ۱۴۰۲ ارز نیمایی گرفتند | گمرک اسامی ارزبگیران را منتشر کرد